האופניים החשמליות, במובנים רבים, עשויות להיחשב כגולת הכותרת, עד כה, של היכולות ההנדסיות האנושיות. הן, למעשה, ממחישות לנו עד כמה העולם התקדם מאז אותה המצאה ששינתה את האופן שבו בני האדם הגדירו “יעילות” – המצאת הגלגל. המצאה זו, שללא ספק, הייתה השלב הראשון וההכרחי בשורה ארוכה של המצאות הנדסיות, הצריכה, בד בבד עם התועלות הרבות שהיא טמנה בחובה, גם לא מעט למידה והסתגלות מצידו של האדם.

שילובו של הגלגל בציוד ובהמצאות שהגיעו מאוחר יותר, הצריך מהאדם הסתגלות לצורך לספק תחזוקה שוטפת לכל ציוד כזה, ועד היום, לעיתים קרובות, עניין התחזוקה השוטפת הוא עקב האכילס, החלק שנחשב למאתגר ביותר, בבעלות / אחריות על ציוד מסוים. מאחר וכולנו מודעים לכך כי אין בעולם ציוד שהוא נטול תחזוקה לגמרי, עלינו לקחת עובדה זו בחשבון, בין אם בעת הפעלת הציוד ובין אם בפעולות סביב השימוש בציוד, בכדי ליהנות מתוחלת חיים ארוכה יחסית שלו.

תחזוקת אופניים חשמליות, כדאי להבין איך לשמור אותן תקינות

אם נתייחס לצורך בתחזוקת אופניים חשמליות כאל כל סוג דומה של צורך בתחזוקה שוטפת, נגלה כי ישנן כמה בעיות נפוצות וחוזרות:

1. רגישות הסוללות 

הסוללה נחשבת לחלק החיוני ביותר של אופניים חשמליים והיא רגישה ביותר לנזקים, בין אם בשל מיקומה ובין אם בשל תנאי ההפעלה שלה. הנזק הנגרם, לרוב, לסוללה הוא, למעשה, תוצאה של שימוש לא נכון באופניים חשמליות. 

סיבה נוספת עלולה להיות ניקיון בלתי מבוקר באמצעות מקור מים בלחץ, שמביא, מאוחר יותר, לרטיבות בכל חלקי האופניים. חשוב מאוד לזכור, שגם אם הסוללה והכבלים המחברים אותה נותקו לפני ניקיון האופניים, אין להשיב את הסוללה למקומה עד לייבוש המלא של האופניים וכל חלקיהם.

לפעמים אנשים משאירים את האופניים החשמליות שלהם (או חלק מהפעולות מרוקנות-הסוללה של האופניים) במצב של פעולה, דבר העלול לגרום לסוללה להתרוקן, עד למצב שבו היא אינה מסוגלת לשוב להיטען. כתוצאה מכך, תאלצו לשלם סכום כסף נכבד על סוללה חדשה, וזאת, מכיוון שכמו ששמן רומז – אופניים חשמליות תלויות בסוללות חשמליות בכדי לתפקד.

גם תנאי חום וקור קיצוניים עלולים להשפיע לרעה על חיי הסוללה, יעילותה והמתח שהיא מספקת לאופניים.

2. מנוע רועש

אופניים חשמליות מצוידות במנוע אחד ואחת מהבעיות הנפוצות עלולה להיות רעש מהם. זוהי בעיה נפוצה המתעוררת אם למנוע יש הילוכים שחוקים או מיסבים בעייתיים. לפעמים, בורג רופף עלול, אף הוא, להיות הגורם לרעש זה. החלפת החלק התקול עשויה לפתור את הבעיה, אך במקרים שהבעיה נמשכת גם לאחריו, סביר להניח שמיסבי המנוע זקוקים לחומר סיכה והרעשים שנוצרים הם בגלל החיכוך הקיים ביניהם.

3. חיווטים, מגעים וחיבורים

לפעמים, עקב רעידות ולחצים קיצוניים שמופעלים על האופניים (כמו מהמורות בדרך או נסיעה מהירה מהרצוי), עלולים להיגרם נתקים בחיווטים החשמליים או בעיות במגעים. בשל בעיות אלו, מומלץ לבדוק את החיווט הנגיש של האופניים החשמליות מידי פעם. הבדיקות הללו אינן צריכות להיות יסודיות או מקצועיות, אלא במסגרת יכולותיו של האדם הממוצע.

שיטה נוספת לתחזוקה משופרת של האופניים תהיה ביצוע בדיקות תחזוקה תקופתיות על ידי אנשים המתמחים בטיפול באופניים חשמליות. זאת, מאחר ואי טיפול נאות בסוללות של אופניים חשמליות ובכלל באופניים עצמן במסגרת התחזוקה השוטפת הנדרשת להן, עלולה, בסופו של דבר, לאפשר לבעיה מינורית להסתבך ולהפוך לגדולה, מאתגרת ויקרה בהרבה יותר לתיקון!

חייגו למידע ורכישה 03-9441674 או צרו קשר לייעוץ וקפה!
שלח לחבר
שתף
Twitter
הדפס מאמר

כתבות בנושא

מוצרים אחרונים