למרות שאופניים חשמליות חולקות, בהערכה גסה, כ-95% מקווי הדמיון המאפיינים את האופניים הקלאסיים, ישנם מספר דברים שיצריכו מכם תשומת לב מיוחדת בעת הטיפול באופניכם החשמליות.

חמישה הדברים שריכזנו כאן הם רק חלק מהדברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר אתם משתמשים ומתחזקים את האופניים החשמליות שלכם, הן מסיבות של בטיחות והן בכדי למנוע גרימת נזק לאופניים.

  1. השארת האופניים החשמליות מופעלות בעת הליכה

אפשר לומר די בבטחה שכמעט כל אחד מאיתנו שמוליך את האופניים שלו, בין אם הם חשמליים ובין אם הם קלאסיים, הולך בצד אחד של האופניים כשהוא אוחז בכידון האופניים שלפניו. אין ספק שזוהי לא רק הדרך הנפוצה ביותר לעשות זאת, אלא גם המעשית ביותר. יחד עם זאת, במקרה של אופניים חשמליות, עלינו לזכור גם את התכונות המבדילות בין האופניים החשמליות לאופניים הקלאסיות, במקרה זה, ה-Twist Throttle – המצערת הסיבובית.

המצערת ממוקמת, בדרך כלל, בצידו הימין של הכידון. כאשר האופניים פועלות, סיבוב פשוט של המצערת ידחוף את הרוכב קדימה ויעניק לו סיוע ברכיבה בעלייה קשה. בזמן הולכת האופניים באזורים שבהם אתם נדרשים לרדת מהאופניים ולהוליך אותם לצידכם (למשל, באזורים עמוסים בפארק או בהכנסת האופניים למקום האחסון שלהם) הקפידו וכבו אותם.

מקרים לא מעטים התרחשו כשרוכבים סובבו בטעות את המצערת תוך כדי הליכה והולכת האופניים, האופניים זינקו קדימה לתוך קיר, התרסקו על מדרכה, או אפילו פגעו בבעליהן ו / או בהולכי רגל.

  1. הרמת האופניים החשמליות באמצעות המושב שלהן

בכל הזדמנות שעשויה לדרוש מכם להרים את האופניים שלכם, בין אם זה כדי להזיז אותם, לבצע פעולות תחזוקה (או פשוט כדי להשוויץ בפני החברים בשרירים שלכם), הפעולה האינסטינקטיבית תהיה להרים את האופניים, כשיד אחת אוחזת בכידון והשנייה – במושב. הבעיה העיקרית עם פעולה זו, היא שאופניים חשמליות, לרוב, כבדות יותר מהאופניים הקלאסיות והרמתן מהמושב עלולה לגרום לקריעת המושב מהברגים האוחזים בו.

דרך פרקטית ובטוחה יותר תהיה להרים את האופניים מהכידון ביד אחת ומתומכות המושב או מגשר תומכות המושב ביד השנייה. זה ייתן לכם אחיזה רבה יותר ולא יסתיים במושב שבור.

  1. ישיבה על האופניים כשהן נשענות על הרגלית

גם זו טעות נפוצה – גם באופניים החשמליות וגם באופניים הקלאסיות. כן, יש כמה רגליות חזקות מאד שתתמוכנה באופניים שלכם וגם באדם שיושב עליהם. יחד עם זאת, רוב הרגליות נועדו לשאת את משקל האופניים בלבד. במקרה שאתם חייבים לשבת על האופניים שלכם כשהן נשענות על הרגלית, הקפידו להרים את הרגלית מהקרקע לפני שתניחו את משקלכם על מושב האופניים.

  1. השארת האופניים שלכם בחוץ

לא רק אופניים חשמליות עדיף שלא להשאיר בחוץ, גם את האופניים הקלאסיות רצוי להשאיר ולאחסן בבית / במחסה מוגן. הסיבה לכך היא רכיבי המתכת באופניים, הם עלולים להעלות חלודה לאורך זמן כאשר הם נחשפים לתנאי החוץ שונים. בנוסף, לאופניים החשמליות יש סוללה, מנוע ושאר רכיבים חשמליים שאינם אטומים למים. למרות שמעט גשם המטפטף עליהם עשוי שלא להזיק להם, השארתם בגשם לפרקי זמן ממושכים עלולה, בצורה ודאית לגמרי, לפגוע ברכיבים החשמליים.

  1. ניקוי האופניים החשמליות

האופניים שלכם מלוות אתכם להרפתקאות שונות, חלקן – מלאות באבק ובבוץ ברור שהאינסטינקט הראשון שלכם יהיה לשלוף את צינור הגינה ולשטוף את האופניים היטב מהלכלוך שדבק בהן. רעיון גרוע למדי, אם נזכור שאופניים חשמליות, הן חשמליות, ולכן – הן מצוידות ברכיבים חשמליים. יעיל הרבה יותר יהיה לקרוא את הוראות היצרן, שלרוב, ינחה אתכם לנקות את האופניים באמצעות תמיסת ניקוי וסמרטוט. הקפידו להרחיק את המים מהרכיבים החשמליים, מהמנוע, מהסוללה, מצג ה-LCD או מהבקר.

חייגו למידע ורכישה 03-9441674 או צרו קשר לייעוץ וקפה!
שלח לחבר
שתף
Twitter
הדפס מאמר

כתבות בנושא

מוצרים אחרונים